ZAJÍMAVOST - fotogalerie - zkoušky motocyklů SRN Hameln

16.9.2010 00:00

Výcvik moto

17.9.2010 22:55 vložil Marcel Zíma  IP: ip-94-112-172-205.net.upcbroadband.cz

Určitě to byla zajímavá návštěva, také bych se rád něčeho podobného zúčastnil. Ale zajímal by mě spíš výcvik úplného začátečníka (např. 15ti letá holčina, která na motorce v životě neseděla). První hodiny na cvičišti takového začátečníka bez druhého ovládání si nedovedu představit. Běhat za žákem a chytat padající motocykl, nebo ho prostě nechat párkrát spadnout?
Jinak proti výcviku bez řídítek bych nic neměl.
Možná bych nechal možnost - výcvik s i bez - dle konkrétní situace. Ovšem pro výcvik bez řídítek bych umožnil použít žákův vlastní motocykl. Ať má žák možnost jezdit na motocyklu který mu "pasuje k postavě".
Samozřejmě by se podle toho odvíjela i cena za kurz. Na vlastním motocyklu by byl výcvik určitě levnější a za zapůjčení motocyklu autoškolou by si žák musel připlatit.
Samotná zkouška by každopádně měla probíhat samostatně bez komisaře v zádech.
Dokud si žák na samostatnou jízdu netroufne, nebo ji nezvládne, nemá na silnici co dělat.

Re: Výcvik moto

18.9.2010 09:32 vložil Ondřej Horázný  IP: 161-4-80-78.praha.adsl.tmcz.cz (neregistrován)

Právě Vámi zmiňovaná varianta je to, na čem se v neformálních debatách shodujeme s těmi, kdo budou kompetentní to navrhovat. Jinak detaily o tom, jak je to na začátku si budete moci poslechnout osobně od pana Proske na valné hromadě AAČR

Re: Výcvik moto